015 - 361 87 69 Offerte aanvragen 

Beperk betalingsrisico’s met een exportkredietverzekering

Wie goederen vervoert, kan de markt nooit in zijn geheel voorspellen. Je kunt onverwachts te maken krijgen met handelsrisico’s. Exporteurs die hun goederen zelf of via hun bank financieren, lopen het risico dat de klant een factuur niet, niet helemaal of te laat betaalt. Met een exportkredietverzekering dek je je in tegen dit soort onaangename situaties.

Sluit ook zeker de kans op politieke risico’s niet uit. Toen de bloemenexport naar Rusland op slot ging, kwamen vele Nederlandse exportbedrijven in de problemen. Hun trucks vol waardevolle lading moesten terug naar Nederland rijden waardoor de bloemen te oud en dus niet meer verkoopbaar waren. Een financieel fiasco dat beperkt had kunnen worden met een exportkredietverzekering.

Exportkredietverzekering afsluiten

Verzeker jouw totale klantenbestand

Met een exportkredietverzekering verzeker je je als transporteur voor facturen van je totale klantenbestand. Met een goede tussenpersoon kun je ook een exportkredietverzekering op maat afsluiten. Heb je bijvoorbeeld een eenmalige levering ter waarde van één miljoen in Spanje, dan kun je uitsluitend deze ene transactie verzekeren.

Zijn alle landen gedekt?

Een exportkredietverzekering geldt wereldwijd voor bijna alle landen. Sommige Nederlandse kredietverzekeraars sluiten enkele landen uit van transacties. Wij adviseren je hier graag over.

Adviseer mij

Voordelen exportkredietverzekering

Het voordeel van een exportkredietverzekering is dat je je werkkapitaal op peil kunt houden. Bovendien kun je meer lenen bij de bank en natuurlijk beschermt hij tegen verliezen en zijn je kosten altijd gedekt. Lees hier de andere voordelen van een kredietverzekering.

Is zo’n exportkredietverzekering ingewikkeld?

We weten als geen ander dat polissen vaak lastig te lezen zijn. Wij geven dan ook graag advies en uitleg en wijzen in het bijzonder op de kleine lettertjes. Dit zetten we op schrift in begrijpelijke taal, zodat je het later nog eens rustig kunt nalezen.

Verder geven wij ondersteuning op het gebied van:

Dé specialist in exportkredietverzekeringen

Input Adviesgroep helpt je graag met al je vragen omtrent exportkredietverzekeringen. We starten altijd met een vrijblijvend vooronderzoek naar de mogelijkheden. Vervolgens geven we advies over de verzekeraar met de beste dekking voor jouw situatie.

Stel de beste deal voor mij samen

Stel je vraag aan Input Adviesgroep

Aanhef *

Direct contact

Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen? Je kunt op werkdagen ook altijd telefonisch contact met ons opnemen. Wij helpen je graag.

015 - 361 87 69

Dé onafhankelijke superspecialist in kredietverzekeringen

015 - 361 87 69 contact