015 - 361 87 69 Gratis premie-check

6 cruciale tips met betrekking tot kredietverzekeringen

Deze checklist voorkomt een financiële catastrofe

Als superspecialist in kredietverzekeringen geeft Input Adviesgroep je dé tips met betrekking tot een kredietverzekering. 

1. Zorg dat je kredietverzekeringspolis meegroeit met je bedrijf

Zorg dat de polis bij je bedrijf blijft passen. Als je bijvoorbeeld uitbreidt naar het buitenland is het zaak dat je polis meegroeit.

2. Voed de afdeling verkoop op

Werk nauw samen met de afdeling verkoop. Leg uit wat de spelregels van de polis zijn en zorg dat ze zich eraan houden. De verkoper blijft verantwoordelijk tot de betaling is voldaan. Hiermee voorkom je dat de afdeling financiën de deal alsnog moet weigeren.

3. Begin met kleine facturen

Start met het versturen van enkele facturen met kleine bedragen. Hieruit kun je afleiden of een bedrijf financieel gezond is en of en hoe snel ze hun rekeningen betalen. Lees ook onze tips over hoe je facturen snel uitbetaald krijgt.

4. Maak een credit managementbeleid

Maar weinig bedrijven hebben een beleid op het terrein van creditmanagement, zoals een acceptatiebeleid en wanneer je stopt met leveren. Leg op één A4 vast hoe je bedrijf omgaat met nieuwe klanten die je wilt accepteren. Mocht je geen creditmanagementbeleid hebben, dan kan je polis als leidraad dienen voor het beleid. Zorg dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de spelregels rondom de kredietverzekering.  

5. Geef je kredietverzekeringspolis de schuld

Soms is het lastig om ‘nee’ te verkopen aan een prospect. Als de kredietverzekeringspolis je beleid is kun je altijd verwijzen naar deze polis. Zo komt de relatie met de (potentiële) klant niet onder druk te staan.

6. Lees de polis goed door

Lees je polis niet alleen goed door, maar begrijp en doorgrond deze ook. Hiermee kun je eventuele problemen voor zijn. Lees ook onze tips over hoe je je polis goed leest.

Stel je vraag aan Input Adviesgroep

Aanhef *

Direct contact

Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen? Je kunt op werkdagen ook altijd telefonisch contact met ons opnemen. Wij helpen je graag.

015 - 361 87 69

Dé onafhankelijke superspecialist in kredietverzekeringen

015 - 361 87 69 contact