015 - 361 87 69 Gratis premie-check

Gratis download: Input Kredietverzekering Rekenmodule incasso-overdracht

Wanneer je een kredietverzekering hebt afgesloten is het van belang dat je de spelregels van de afgesloten polis nauwlettend opvolgt. Het niet naleven van deze spelregels kan ertoe leiden dat je facturen alsnog onverzekerd raken. Dat wil je natuurlijk niet!

Op tijd met de incasso-overdracht = verzekerd tegen non-betaling

Met de gratis Input Kredietverzekering Rekenmodule zorg je dat je op tijd bent met de incasso-overdracht en blijven je vervallen facturen verzekerd in geval van non-betaling.

Download de gratis Input Rekenmodule

Een korte instructie

Je vult de factuurdatum van de oudste factuur in, de toegepaste betalingsconditie, de achterstalligheidstermijn en je weet de datum voor de leverstop, vervolgens kan je nog de incasso termijn vermelden, zodat je de uiterste datum voor een incasso overdracht kunt checken.

Begrippen uitgelegd

* Achterstalligheidstermijn = De termijn tussen de vervaldag van de factuur en de leverstop; meestal 60 dagen bij Atradius en Euler Hermes. Bij Coface meestal 120 of 150 dagen na factuurdatum. Je kunt de achterstalligheidstermijn in de polis opzoeken.

* Leverstop = Het moment waarop je van de kredietverzekeraar niet meer mag leveren aan je klant. Middels een leverstop kan het openstaande saldo niet verder toenemen! Stel je hebt een factuur met een betaalconditie van 60 dagen, dan mag je nog tot 60 dagen na de vervaldag van de factuur leveren aan je klant. Zodra de termijn van 120 dagen (60 betaalconditie + 60 dagen achterstalligheidstermijn) is bereikt, mag je van de kredietverzekeraar niet meer leveren.  

Download de gratis Input Rekenmodule

Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen? 

Schroom niet om contact met ons op te nemen. Bel tijdens werkdagen 015 - 361 87 69 of stel je vraag meteen via het getoonde vragenformulier. Wij helpen je graag.

Stel je vraag aan Input Adviesgroep

Aanhef *

Direct contact

Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen? Je kunt op werkdagen ook altijd telefonisch contact met ons opnemen. Wij helpen je graag.

015 - 361 87 69

Dé onafhankelijke superspecialist in kredietverzekeringen

015 - 361 87 69 contact